Evil Times (maj 2009)
Namnet på nya CD:n ör "EVIL TIMES", och kanske lever vi också i en ond, nästan preapokalyptisk tid. Nu är dock "EVIL TIMES" ingen dyster historia, utan snarare ett bevis på att musik är en bra stämningshöjare, också i bistra tider.

Hör följer lite kuriosa kring respektive låt på CD:n!

Dangling On A String
Den ena av två låtar som vi fick av amerikanske låtskrivaren Darrin Mazzilli. En stadig pianorock'n'roll-låt med en bra knorr. Gustaf Hagelberg levererar att väldigt roligt saxsolo!

Another Day, Another Lie
En låt som Anders haft i bakfickan en längre tid, men arrangerade upp med rivig gitarrfigur först till den här skivan.

Sarah
Det här är en bra låt, det var vi överens om innan vi spelade in den, men det dröjde ett tag innan vi listat ut hur den skulle arrangeras. En låt som tål både att dansas till och att lyssna till eftertänksamt.

Wake Up
En "gammal" låt ur Anders skafferi, som bandet återkommit till då och då, men nu fått vital livskraft. Stefans gitarrsolo är vansinnigt bra, speciellt "fjongen" i mitten får det att rycka i mungiporna lite.

I Aint Mad At You
En gammal Huey "Piano" Smith-låt som egentligen heter "Roberta". Anders hade hört den en gång på en skiva som han fått men tyvärr nästan omgående slarvat bort. Det är således en tämligen "fri" tolkning, som nästan saknar beröringspunkter med originalet. Den som lyssnar riktigt uppmärksamt kan ana att en ton i ett hamrande brutet 9-ackord försvinner under pianosolot. Jo, Anders slog av en tangent, och vi fick beställa renovering av pianot.

Just Your Fool
Det var dags. Eftersom Richard och Little Walter har så mycket gemensamt var det bara en tidsfråga innan Richard skulle hylla sin föregångare. Ett litet sammanträffande att ungefär samtidigt som vi släpper "EVIL TIMES" kommer "Cadillac Records", som bl.a. handlar om Little Walter, på bio.

I'll Do My Best
En berättande låt om en komplicerad historia. Inte mindre än fyra tonartsbyten, rekord i våra sammanhang!

Jump Start My Heart
Den andra låten från Mazzilli. En bra låt, och en av de mäktigare på skivan, sett till instrumenteringen: två gitarrer (Stefan och Totte Brandt), munspel och piano.

Linda Lee
Det var på tiden att vi spelade in en låt med ett dominerande gitarrintro! även den här låten har dubbla gitarrer, och en av de hårdaste på CD:n.

Rock This Joint
Den spelade vi in på Mats förslag, det sista vi hann med. Den svänger bra, härligt gitarrsolo av Totte. Detta arrangemang har inte så mycket med den kända Rock This Joint att göra, men är mer besläktad med den (nästan) okända originalversionen.

Evil Times
Titelspåret. återigen levererar Stefan ett utomjordiskt bra gitarrsolo, som dock utmanas av en inspirerad Gustaf på sax.

It Hurts Me Too
Med Karin Johansson på sång! Låten svänger som den ska, men det är Karin som gör låten till något enastående. Helt makalöst bra och rivig sånginsats av Karin.

You're The One
Här lyfter Karin en klassisk unkool-låt till nya höjder. Dubbla gitarrer ger extra tyngd, och Karin bevisar igen att hon tillhör toppskiktet av rocksångerskor!

Dirty
Ytterligare en klassisk unkool-låt som passar Karins dynamiska röst som hand i handske. Richards munspel är smutisgare än någonsin!

Tore Up
Räddad från en liveinspelning en sen lördagkväll!

Blisters
En av våra populäraste låtar. Såhär lät den kl 01.00 en lördagnatt på Stampen.

Stampen Boogie
Ibland händer det att Anders övertalas till att dra en instrumental pianoboogie, som t.ex. här på ett fullsatt Stampen. Om man lyssnar noga hör man att några charmiga men vilsna fans i publiken "sjunger med" - i en refräng från en annan låt...

Tell Me
En låt vi spelade in redan 2005, och som gavs ut för ett par år sedan på en CD medföljandes en tysk musiktidning. Det är en lite annorlunda låt, som korsar genregränserna och det är orättvist, tyckte vi, att det bara var i Tyskland som man fått lyssna på den. så här kommer den ommixad i en ännu rockigare version!

Lös också Green Christmas, Pause'n'Rewind, Unkool & Proud och Right To Rumble