Om Right To Rumble

1-2-3-4
Dubbla gitarrer, drivande piano, glödhett munspel och en "allsångs-refräng" - öppningsspåret är en klassisk unkool-låt. Låtidén bygger egentligen på att ett munspel har tio hål: Number one is for the blues, two and three for rock and roll...

Tore Up
En låt. En tagning. Inga pålägg. Fullt ös. ROCK'N'ROLL!

Dig That Boogie
Roy Hall är mest känd för Whole Lotta Shaking Going On, men var också en stilbildare som gjorde ett flertal låtar - som alla lät ungefär likadant. Här en i unkoolifierad version, som kom att belägra förstaplatsen på en topplista i uppländsk lokalradio i flera veckor.

Play One More
En låt i två taktarter, med en distinkt gitarrfigur som tillkom efter att Anders varit på karneval i Mexiko.

Right To Rumble
En låt som egentligen sammanfattar mycket av "rebell"-attydiden kring rockabillymusiken: Visst ska vi göra vad vi kan för att få landet på fötter - framöver - men var ska har sin tid!

Hillybilly Party
Den äldsta unkool-låten! För samlar- och årtalsnördar kan vi tipsa om Friday Nite Rumble vol 1 (1998) och Black Jacket Racket vol 2 (1999) med tidigare avtryck av samma låt och med två femtedelar av Unkool Hillbillies vid rodret (Outdoorsters)... Som de allra flesta låtarna på den här skivarn handlar det om en ren liveinspelning utan trams!

Have You Changed?
Rock'n'roll med lite knorr i form av tonartsbyten och kapade takter.

Dont Get Me Wrong
Rak rock'n'roll, Tennessee style! En låt som alltid fyller dansgolvet, här med dubbla gitarrer.

Regal Boogie
Al Kahole and his beer drinking buddies hette en obskyr akt i 50-talets USA, ingen vet väl vilka de var men Anders hade en gammal dammig skiva hemma och kunde inte låta bli att göra ett arr på låten!

Blisters
En av våra populäraste låtar! En dansant låt som gått hem i många läger och också hamnat på några senare skivor, däribland en promo-CD utgiven på ett amerikanskt bolag och enbart spridd till radiostationer. Hursomhelst: den distinkta instrumentalfiguren har gjort låten till en stämningshöjare på spelningar. Berättelsen om att dansa i för små skor är det många som känt igen sig i!

Hey Little girl
Av Billy The Kid Emerson, som också gjort den ofta förekommande klassikern Red Hot. Här handlar det om rak rockande rock'n'roll med ett svårspelat pianointro

Mama Dont Allow
En traditionell låt som går att spåra på flera olika håll i USA från första halvan av 1900-talet. Live har låten blivit en unkoolifierad klassiker! På den här versionen spelar Anders femradigt dragspel. Ett instrument som borde förekomma oftare i rock'n'roll-sammanhang!

Läs också Green Christmas, Pause'n'Rewind, Evil Times och Unkool&Proud