NYHETER

10 september, 2016
Efter långväga utflykter runtom i landet är det dags för flera spelningar i huvudstaden under hösten!
Då kan det komma att låta ungefär så här:


24 juni, 2016
Trevlig sommar!


12 mars, 2016
Ny singel ute nu!

10 februari, 2016
Vi har precis hittat en bortglömd låda med EVIL TIMES! Denna har varit "slutsåld" i flera år, tills vi gjorde detta fynd! Swish:a SEK 100 till 0709479595 så kommer skivan på posten!
13 januari, 2016
Ny DVD (dubbel-DVD) med reportage från sommarens bilträffar! Förutom reportage från bilträffarna finns här flera låtar med The Unkool Hillbillies, däribland ett par outgivna!6 januari, 2016
För er som inte tröttnat än på julen, här har vi samlat några av våra jullåtar i en och samma spellista:22 december, 2015
Skivan "Merry Christmas" har fått ett mycket fint mottagande! Nu ligger Green Christmas på Svenska Närradiolistan (SNL) - hjälp till att rösta låten till en fin placering: www.topplistan.eu

27 november, 2015

10 november, 2015
Om två veckor släpper vi singeln Green Christmas och mini-albumet Merry Christmas i en begränsad upplaga! Redan nu går det att beställa skivan (tio låtar: sju nya och tre klassiker som vi låtit re-mastra).
Beställ genom swish:a 100 kronor till 0709-479595 eller paypal info@unkool.se så skickar vi fraktfritt ocb du har den levererad 25:e eller lite tidigare!


1 oktober, 2015
Vi gör bara en spelning under hösten. Missa inte: Tucken 17 oktober.

10 juli, 2015
Nya streaming-tjänsten Apple Music är nu lanserad! Hela katalogen med The Unkool Hillbillies finns här: https://itun.es/se/W62is


27 april, 2015
Nu finns vi på Instagram! Följ oss: instagram.com/the_unkool_hillbillies/


6 januari, 2015
Ny DVD med musik från The Unkool Hillbillies! Reportage från sommarens bilträffar (mmest Hot Rod och Customs) blandas med flera av våra låtar - däribland ett par stycken som inte går att att höra någon annanstans!1 december, 2014
Nu är vår nya singel "Piano rock'n'roll vol. 1 (early recordings)" ute för nedladdning och streaming. Det här är dock inga nya inspelningar utan ett par låtar som legat i arkivet i många år (inspelade för nästan 15 år sedan). Låtarna är inspelade utan krusiduller, live direkt ner på band i oförfalskad mono, ingen mixning eller redigering efteråt. Ruffig, röjig, otyglad, vild och svängig rock'n'roll:

9 Augusti, 2014
En intensiv mini-turné på kontineten: tre dagar, fyra länder, fem spelningar! Nedan är ett film med några av låtarna från vårt framträdande på stora scenen under festivalen Eindhoven Rock'n'roll meeting


23 maj, 2014
Maximala tio veckor blev det för Meanest Poker Player på Svenska närradiolistan! Tack alla som röstat på oss!

24 februari, 2014
Meanest Poker Player ligger nu på Svenska närradiolistan, en lista som sänds över stora delar av landet. Rösta på låten på SNL och hjälp låten att klättra på listan!

10 februari, 2014
Samjo Mediaproduktion har precis släppt DVD:n Hot Rod och Motorträffar vol. 9 och precis som på föregående volym innehåller den flera låtar av The Unkool Hillbillies - två av låtarna finns bara på denna DVD! Beställ direkt från Samjo Mediaproduktion.

2 februari, 2014
Nu är nya singlen släppt! Detta är vår första country&western-singel, finns nu att ladda ner från iTunes. Den finns också på Wimp och Spotify!

15 januari, 2014
Gott nytt år! Här en kul nyhet att inleda nya året med: I februari släpper vi en ny låt för iTunes/Spotify, se video nedan. Det är vår första riktiga gammaldags country&western-låt och vi hoppas att den faller i smaken. Det är en helt färsk låt, komponerad av Anders tillsammans med amerikanska låtskrivaren Darrin Mazzili - och med amerikanske countrysångaren Don Keys och Annie Hunter som gäster!16 december, 2013
Vi ligger fortfarande lite lågt med spelningar, men ger samtidigt efter för trycket (och spelglädjen) - vi spelar i Stockholm 4 januari på Stampen!


17 september, 2013
Missa inte chansen att se bandet i Stockholm i slutet av september (26:e september i Haninge, 28 september på Stampen). Sedan gör vi ett speluppehåll. Det första på, tja, faktiskt det första längre uppeghållet sedan starten. Sista chansen i år (och på åtminstone några månader) att se bandet, väl mött!

19 augusti, 2013
Se till att följa bandet på Spotify, så får du direkt tillgång till alla bandets skivor och riskerar inte att missa kommande släpp!


7 juli, 2013
Superior2none är namnet på ett sidoprojet, med ett par medlemmar från The Unkool Hillbillies. En EP finns på Spotify/iTunes m.fl., nedan är en av låtarna, Hip'n'Hop (en slags efterföljare till Rap is crap)


18 juni 2013
Vi spelar på ACC Grisslehamn på midsommarafton! Det är alltså midsommarafton som gäller, och ingenting annat (ett annat datum har florerat)

1 juni 2013
För andra året i rad spelade vi på en rullande lastbil i crusingcortege! Inte bara musiken som gungar på denna bild:


24 februari 2013
The Unkool Hillbillies medverkar på en ny DVD som precis släppts av Samjo Mediaproduktion. DVD:n innehåller roliga och proffsiga reportage från ett flertal bilträffar sommaren 2012. Dessa ackompanjeras bl.a. av ett tiotal låtar med The Unkool Hillbillies, däribland en låt som endast finns tillgänglig på denna DVD!
En DVD som är ett måste inte minst för alla bilentusiaster! Köp den från SMP

2 januari 2013
När vi nu ser fram emot ett spännande 2013 kan vi samtidigt blicka tillbaka på ett mycket innehållsrikt 2012: CD:n Pause'n'Rewind fick under året ett utomordentligt mottagande (se t.ex. recensioner) vilket är mycket roligt. Karin Johansson medverkar på CD:n och hennes bidrag imponerade på Alvia records till den grad att de släppte en EP med Karin Johansson & The Unkool Hillbillies - mycket roligt också det! Vi har också turnerat en hel del, förutom runt i Sverige så flera vändor utomlands, däribland omtalade rockabillyfestivaler i Belgien, Holland och Norge.
Vi kan också konstatera att 2013 är något av ett jubileumsår: Det är nu 10 år sedan CD:n Right To Rumble (2003) gavs ut! Det är också 15 år sedan låten Hillybilly Party, som räknas som en av bandets mest klassiska låtar, kom ut i sin första version (Outdoorsters).
Det må vara som det vill med jubileer, vi nöjer oss med att konstatera att det varit 10 roliga musikår och att det är lika roligt nu, som för tio år sedan - om inte roligare: vi fortsätter att vidareutveckla och fördjupa unkool-genren, bandet fortsätter att utvecklas och vi ser fram emot att råkas under året!

God fortsättning på nya året!
31 december
Gott Nytt År!

20 december
Dansvänlig musik från The Unkool Hillbillies (feat. Rasmus och Tove):


8 oktober
Nu har vi slut på CD:n EVIL TIMES...den finns fortfarande i enstaka affärer, men börjar bli svår att få tag på. Som väl är kommmer den alltid att finnas kvar på itunes och på Spotify
Senaste CD:n Pause'n'Rewind finns dock i lager!


24 september
Det blir inget framträdande på Saloon Hillbilly i höst - anledningen är att Nynäshamn kommun lyckats skjuta upp ett egetiniterat formsaksärende hela sommaren; man tycks inte förvalta kommunalskatten särdeles effektivt. Detta är jättetrist eftersom Saloon Hillbilly är ett helfestligt ställe. Verksamheten kommer dock att vara igång igen till våren!

2 september
Slut på sommaren, utomhusfestivaler och -spelningar, men det blir en hel del kul under hösten också! Nedan två filmklipp, det ena från HighSchool Hop-festivalen i Västerås från 2 juni och det andra Rockaround Rumble, Norge, från 25 augusti - vi låter dem rama in och sammanfatta sommaren!30 maj
Under åren har vi spelat på stora arenor, på små arenor, stora festivaler, mindre festivaler och allt däremellan. Men få spelningar kan jämföras med att spela på en rullande lastbil, så som förra helgen! Här var det gung och sväng som det ska vara men också bokstavligen!

Foto: Jonas Ek3 maj
Här några klipp från en av arenorna på senaste utlandsturnén, De Piek, Holland:


19 april
Låten Pause'n'Rewind från nya CD'n med samma namn låg flera veckor på svenska närradiolistan (däribland en förstaplacering). Nu är låten Call Me Up med Karin Johansson som gästsångerska utmanare på samma lista! Gå in och rösta på Svenska närradiolistan.


11 april
Just hemkomna från en mycket lyckad Europaturné (den tredje i ordningen)! Det hela avslutades med en fullsatt festivalspelning på Rockin' Around Turnhout i Belgien!
Bilder från turnén kommer snart - några på www.unkool.se och ännu flera på Facebook-sidan.26 mars, 2012
Ny EP ute! Det är Alvia Records som släpper en EP med Karin Johansson & The Unkool Hillbillies. Karin gästsjunger på både Evil Times och Pause'n'Rewind och har blivit så populär att denna EP kommit till! EP:n finns på Spotify och iTunes m.fl.! En kanon-EP!!!


25 mars, 2012
Vi har fått in några recensioner av Pause'n'Rewind. Kolla in vad musiktidningarna skrivit om skivan!
Skivan beställer du från valfri Internetbutik, eller här, iTunes eller streama på Spotify. Nedan en youtube-version av en av låtarna från skivan.


17 januari, 2012
Låten Pause'n'Rewind gick direkt upp till en topp-position på Svenska Närradiolistan! Gå in på www.topplistan.eu och ge din röst till nästa vecka så kanske vi kan befästa vår position. Tack alla som röstat på låten hittills!

4 januari, 2012
God fortsättning! Här en nyårskaramell i from av Hillbilly Twist från nya CD:n!

27 december, 2011
Pause'n'Rewind finns nu på Spotify!

22 december, 2011
The Unkool Hillbillies avrundade året med en rolig turné i Holland-Belgien. Låten You're The One från förra CD'n, medKarin Johansson på sång, toppade länge en lista i Holland och därför bjöd arrangören in Karin som gästartist till turnén vilket var extra kul! Mer Europa blir det nästa år då ett par festivaler är bokade på kontinenten.
Sista-minuten julklapp? En ny bra,snygg rock'n'roll-CD går alltid hem! Trevlig helg!

15 november, 2011
CD'n Pause'n'Rewind är nu tillhanda och kan beställas direkt härifrån. Skivan släpps till butik och internethandlarna Ginza och CDon m.fl. den 1 december! Redan nu finns skivan på iTunes och kommer i början av januari till Spotify.
Nedan ett filmklipp från HiJazz 12 november - flera kommer senare:

1 november, 2011
CD'n släpps 12 november! Detta firar vi med en festlig spelning i Uppsala på HiJazz. Ta tillfället att fira nya CD:n med The Unkool Hillbillies som kommer förstärkta med flera av skivans briljanta gästartister -däribland Karin Johansson!
Skivan kan också redan nu beställas till ett reducerat pris: 120 SEK till plusgiro 611 08 67-6 inklusive frakt! Paypal till info@unkool.se fungerar också. övriga upplysningar om skivan: cd@unkool.se

23 oktober, 2011
Nya CD:n snart här!!! En toppen-CD full med bra musik och bland celebra gästmusiker måste vi nämnna att populära Karin Johansson (You're The One m.fl. på Evil Times) medverkar på flera låtar! Mer info inom kort.

9 oktober, 2011
En ny Europaturné bokad! The Unkool Hillbillies spelar i Holland och Belgien i December

3 maj, 2011
Goda nyheter: Det lutar åt att det kan bli en ny unkool-platta under året! Massor av nya låtar och spännande gästartister. Inget preliminärt datum än - mer info kommer...

28 december, 2010
God fortsättning! året börjar närma sig sitt slut och vi summerar ett roligt 2010. årets sommarturnén tog The Unkool Hillbillies till flera olika Europeiska länder, bl.a. två rockabillyfestivaler i Holland. En intensiv turné i USA, med 7 spelningar på tio dagar följde sedan, däremellan -förstås- roliga äventyr på de svenska vägarna. USA-turnén blev lite av en succé och vi har fått flera förfrågningar om att åka över igen.
För er som fick för lite paket på julafton kan vi rekommendera ett hårt och ett mjukt: Senaste unkool-plattan Evil Times och vår nya snygga T-shirt!
Nedan några videoklipp från USA-turnén:31 augusti
Going west! The Unkool Hillbillies åker i slutet av oktober över Atlanten för en turné i USA. Turnén börjar i Kansas City och slutar i New York. Datum presenteras inom kort!

26 juli
Under Europaturnén sålde vi slut på CD:n Unkool & Proud!. Några enstaka affärer har den kanske ännu i lager, så om du inte har skivan och springer på den, så slå till - för ganska snart blir den omöjlig att få tag på. Men liksom första CD:n Right To Rumble och senaste EVIL TIMES finns den på iTunes, E-music, Spotify och andra digitala musiktjänster.

16 juli
Ny T-shirt! Vi har fått nya T-shirts. Snygga och i stretch av högsta kvalitet. Sätt in 150 på plusgiro 611 08 67-6, eller paypal till info@unkool.se och mejla vilken storlek (S, M, L, XL) så kommer den på posten.

30 juni
Ingen spelning på Stampen i juli, vi flyttar fram den till senare i sommar (nytt datum presenteras snart).

22 juni
Missa inte klubben Big Beat på Bonden Bar i Stockholm. Äntligen en klubb i huvudstaden som regelbundet vågar satsa på rockabilly! Man driver klubben utan vinstintresse dock utan att fördenskull kompromissa med kvaliteten. Fri entré, högklassisk underhållning av band och burleskdans i världsklass. Som sagt: Missa inte!
The Unkool Hillbillies spelar på Big Beat, imorgon onsdag 23 juni

7 juni
Pga sjukdom måste vi ställa in framträdanet på Stampen imorgon 8 juni. Detta är första gången på sju år och flera hundra spelningar som vi måste ställa in. Vi hoppas på förståelse och räknar med att vara på banan nästa vecka.

22 maj
Efter en jämförelsevis lugn vår (mycket tack vare långaa utlandsvistelser från pianisten Anders sida) håller saker och ting på att ta fart och i sommar är vi, som brukligt, mycket ute på vägarna. Vi far ut på en Europaturné i juli, som kunde ha blivit längre om vi inte redan varit uppbokade i Sverige på kringliggande datum. Påminnelse: För att ta del av tätare uppdateringar och mycket annat, gå med i bandets sida på Facebook.

6 januari 2010
När vi summerar året som gått kan vi konstatera att "EVIL TIMES" verkligen gått hem hos både fans och kritiker (se recensioner) . Vi tackar för allt stöd och all positiv feedback under 2009, från er som köpt skivor och alla ni som kommit för att se bandet live. Några listplaceringar på mindre radiostatiner har det blivit, och You're The One har försvarat sin förstaplats i holländska Boppin Around i äver ett halvår.

Ett fenomen som fått genomslag under året är Spotify (och The Unkool Hillbillies kan man färstås att lyssna på där också). Kanske är det framtiden för musikdistribution. Men nog är det väl fortfarande en häftig känsla att ha skivan också om man gillar den? (hint, hint)

Vet ni om att vi numera finns på facebook också? Bli facebook-fan och ta del av nyheter on-line.

I övermorgon (8 januari) fyller förresten Elvis 75 år. God fortsöttning, Elvis och alla andra!


22 augusti 2009
"EVIL TIMES" har fått ett strålande mottagande! Se några recensioner.

18 juli 2009
En låt från "EVIL TIMES" är nu listetta i Holland, på Boppin Around!

5 juli 2009
Sedan ett par veckor finns 'EVIL TIMES' i välsorterade svenska butiker samt hos alla postorderbutiker (CDon t.ex.). För de som lever i den digitala världen finns valet att ladda ner skivan på iTunes eller Emusic m.fl.

3 maj 2009
Nu släpps nya CD:n "EVIL TIMES". Den släpps i butik i juni, men redan nu kan du beställa den från bandets hemsida www.unkool.se eller på bandet spelningar!
Skivan är utgiven av Strawberry Records, och innehåller 18 låtar, däribland tre sanslöst bra inspelningar med Little Karin Johansson (som är känd från bl.a. Blackthorn och Dubbelgänget). Tre livelåtar finns med som bonusspår, liksom mångas favorit "Tell Me" (har inte släppts förut i Sverige). Det handlar om nästan 50 minuters högoktanig rock'n'roll, förpackad i snygg digipack så någon anledning att inte köpa den här skivan finns nog inte.

23 mars 2009
Ryktena om en ny CD med The Unkool Hillbillies är betydligt, sannerligen, obönhörligen, enkannerligen, fullständigt, alltigenom och alldeles välgrundade. Mer info kommer inom kort!
Och så en nyhet för er som har tagit steget in i den digitala världen: De två föregående plattorna med bandet finns nu tillgängliga också på iTunes, Spotify CDON downloads och en hel hoper andra sajter.


18 december 2008
Här är en länk till fina bilder från Hova riddarvecka i somras!

8 september 2008
På youtube har det hamnat några unkool-videosnuttar, en av dem kan du se genom att klicka på bilden nedan:

12 juli, 2008
Se Unkool jamma live på nätet. Som ett led i Stockholms jazzfestivals världsrekordsförsök i oabrtutet jammande, spelar Unkool Hillbillies sista kvällen på Jazzathon


13 december
Som en tidig julklapp finns nu den i Sverige outgivna låten Tell Me upplagd på myspace!

28 september
På mångas begäran finns det nu ett nyhetsbrev! Fyll in din epostaddress ovan, så kommer du att få regelbunden information om skivsläpp, intressanta nyheter och del skvaller - samt möjlighet att köpa skivor och annat till kraftigt reducerat pris!

16 juli
SVT/ABC:s Nöjessvepet gjorde i fredags ett reportage när The Unkool Hillbillies spelade på Stampen sistlidna fredag. Missade du sändningen finns den på SVT:s hemsida!

9 juli
Det går inte längre att beställa CD:n Right To Rumble från denna webbplats. Anledningen är att den är slutsåld (några enstaka exemplar kan finnas kvar, så intresserande kan mejla och fråga snällt).

9 juli
Det går inte längre att beställa CD:n Right To Rumble från denna webbplats. Anledningen är att den är slutsåld (några enstaka exemplar kan finnas kvar, så intresserande kan mejla och fråga snällt).

4 april 2007
Spelningen 10 april flyttad till 24 april


11 oktober
Den 9 oktober släppte Dubbelgänget sin CD "Puss & Kram", en kanon-CD med rock'n'roll och annat svängigt på svenska. På Dubbelgängets CD medverkar flera musiker från The Unkool Hillbillies, och skivan är dessutom producerad av Anders och Richard. Besök Dubbelgängets hemsida och beställ ditt exemplar av denna blivande klassiker!

17 augusti
En ny rockvideo med The Unkool Hillbillies har sett dagens ljus, med en bubbla i huvudrollen! Kolla på filmen på youtube.com

28 juli
Att det går utmärkt att dansa till The Unkool Hillbillies är omvittnat, men att bandets musik också lämpar sig för vattengymnastik är kanske inte lika känt. Hälsovårdsföretaget Sond har satt samman tre CD som passar skräddarsydda gymnastikprogram. Förutom Unkool Hillbillies medverkar bl.a. Ã?Æ?ââ?¬â??sten med resten, Iggesundsgänget, Nanne Grönvall och Lars Vegas.


13 december
Vi har fått in ett antal exemplar av Dynamites nya CD World of Rock'n'Roll där Unkool Hillbillies nya låt Tell Me finns med. Beställ den för 60 kronor med epost cd@unkool.se. Beställningen kan naturligtvis kombineras till ett paketpris med skivorna Unkool and Proud! och Right To Rumble.

17 november
Radio Viking (Stockholm) fokuserar på The Unkool Hillbillies kommande Söndagkväll (20 november). Missa inte det. I övrigt kan meddelas att You're The One från nya CD:n har hamnat på topplistor på lokala radiostationer runtom i landet, men också på den tio-i-topp-lista som presenteras av holländska Boppin Around. I nästföljande nummer av tyska Dynamite Magazine följer en bonus-CD som innehåller en helt ny låt (Tell Me) med The Unkool Hillbillies. Mer om det längre fram.

10 augusti
Nya CD:n Unkool and Proud! finns sedan en tid tillbaka ute i skivdiskarna runtom i landet. Det gläder oss i bandet att ha fått mycket positiv respons från många av er som köpt skivan, och vi tar tillfället i akt och tackar för alla positiva kommentarer. Skivan har också fått en del radiospel både i Sverige och utomlands, vilket alltid är skojigt att höra. Precis i dagarna fick vi också höra att den utsetts till månadens CD på Polar radio.

Snabbaste och billigaste sättet att beställa skivan är via hemsidan men stöd annars din lokala skivhandlare, om skivan finns där. Om du redan har inhandlat Unkool and Proud! och är sugen på flera bra skivor, läs då Anders CD-tips.

22 april
Snart smäller det! Den 30 april släpps nya CD:n Unkool and Proud! Redan nu går det bra att beställa skivan, för leverans första veckan i maj. Det går också att tjuvlyssna på några av låtarna i mp3-format. Priset för CD:n är endast SEK 120:- inklusive frakt!

30 januari 2005
Onsdagen den 2 februari är det dags att ratta in Radio vinyl i Stockholm mellan 08.00 och 09.00, då levererar UkH levande rock'nroll till morgonkaffet!

7 januari 2005
Lite kuriosa: Unkool Hillbillies Claes Carlberg är nykorad karaokemästare i en tävling arrangerad av Radio vinyl i Stockholm. En motvillig Claes övertalades att ställa upp med Roll Over Beethoven i denna tävling och vann en klar majoritet av juryns röster i finalen. I startfältet fanns bl.a. några av landets Elvisimitatörer.


14 december
Ã?Æ?ââ?¬Â¦ret börjar närma sig sitt slut, julen står för dörren och lite julmusik blir det också i Sickla köpcenter (Nacka) med The Unkool Hillbillies julshow den 18 dec.
Lagret med Right To Rumble börjar sina, oklart ännu om skivbolaget gör ytterligare en pressning av denna populära CD, så passa på att beställa en och ge bort i julklapp. Men på tal om CD: Det tänkt att bandet ska göra några inspelningar i början av nästa år. Vad nu detta kan mynna ut i återstår att se, men efterfrågan på en ny CD är stor!

20 september
Uppsala Rythm&Rock Jamboree den 25 september går av stapeln på ULTUNA KÃ?Æ?ââ?¬Â¦RHUS. Evenemanget flyttat till Ultuna (västra Uppsala) då Fredmans eldhärjades svårt förra veckan.

15 september
Vad lyssnar egentligen grabbarna i The Unkool Hillbillies på till vardags när de inte är fullt upptagna med att spela själva? En hel del förstås och framöver kommer flera av bandmedlemmarna att tipsa om olika aktuella skivor som fallit dem i smaken. Först ut är Janne Bopper. Läs Boppers CD-tips!

1 september
Hösten närmar sig och den musikaliska höjdpunkten för alla som bor mindre än en dagsresa från Uppsala torde vara Fredmans Rythm&Rock Jamboree, den 25 september i Uppsala. Förutom The Unkool Hillbillies medverkar tre andra kanonband, eller vad sägs om Mainstreet Stompers (f.d. Spinout Trio/Quartet), The Gondolas och Sweet Emma & The Moodswingers! Rock'n'roll/rock-a-billy/jive/swing och blues av toppklass med andra ord.
Förköpsbiljetter (60:-) kan beställas via telefon 070-2080928, eller på Skivhuset i Uppsala. Biljetter går också att lösa i entrÃ?Æ?Ã?©n den 25:e (men då finns förstås risken för köbildning eller att biljetterna tagit slut).
Tyvärr har det trasslat till sig med The Unkool Hillbillies Stampenspelning i september. Välrenommerade Stampen har för ovanlighets skull blandat ihop speldatumen för olika band och med späckade septemberkalendrar för medlemmarna i bandet måste tyvärr Stampenspelningen skjutas framåt.

14 juni
Ny krönika. Den här gången från Ove, vår man i Moskva!

31 maj
Det är nu möjligt att beställa CD med paypal [CD/SKIVOR].

23 april
Biljetter till Emergenzaspelningen (kan vara svårt att lösa biljetter vid dörren) går att beställa via telefon 070-2080928.

17 april
Vårtecknen kommer slag i slag och någon kanske undrar om det någonting att berätta på nyhetsfronten. Litet grand finns det att berätta, bland vinterns spelningar kan nämnas en live-sändning från Radio Haninge i mars. Claes och Anders spelade live, i direktsändning från studion. I höstas spelade hela bandet i en direktsändning hos CMR i Skåne, men den här gången var det bara Anders och Claes, till äventyrs på dragspel respektiv gitarr. Av lyssnarreaktionerna att döma var det ett lyckat grepp, det var många som ringde till radiostationen under kvällens lopp ville höra låtar om och om igen.
Radio Haninge spelade också in bandets framträdande på Haninges Folkets hus och ni som bor i Stockholmstrakten gör klokt i att ratta in kanalen med jämna mellanrum, i synnerhet på onsdagskvällar.

16 januari
I nyårstider brukar det vara aktuellt att summera året som har gått. Nu är vi ett par veckor in i januari men eftersom 2004 ännu känns färskt torde det inte vara för sent att summera 2003.
CDn "Right To Rumble!" är nog det främsta avtryck The Unkool Hillbillies gjorde i musikhistorien det gångna året 2003. Skivan har fått åtskilliga fina recensioner i olika fanzines och musiktidningar, inte minst ett toppbetyget av Europas (och kanske världens) största rock'n'roll-fanzine (BlackCat Rockabilly). Fast viktigast av allt är förstås att den gått hem hos er; unkool-fans och musikdiggare i allmänhet! Vi tackar för all rolig feedback under det gångna året.
Under det gångna året flyttade för övrigt Ove till Moskva. Vad han gör där är en väl bevarad statshemlighet. Han kommer tillbaka från sitt hemliga uppdrag först 2006, även om vi hoppas på ett eller ett par gästspel om året. Istället har Kalle spelat Link Wray-inspirerad gitarr så det stått härliga till och på några spelningar har Janne Bopper rockat på strängarna med sina svårslagna licks. På slutet har också Hakan på sax givit bandet en liten knuff åt jive-hållet!
Rock'n'roll-året 2004 börjar på Stampen kommande tisdag (20 januari). Någon gång i december tar det slut. Vad som händer däremellan återstår att se (närmare besämt på här) och höra!


(2003)
6 december
Vi passar på att upplysa om att den populära jul-CD:n All I Want For Christmas genom Dusty Records försorg gjorts tillgänglig i år också. The Unkool Hillbillies Honey Merry Christmas, finns bara på den CD:n! Country Rock Specialisten har denna, och många andra bra CD, till försäljning över nätet.

25 november
Låten Dig That Boogie från nya CD:n har intagit förstaplatsen på "TOPP 10", en tidlös topplista som varje vecka röstas fram av Polarradions lyssnare. Denna radiostation sänder också över Internet - surfa in på Polarradions hemsida för mer information eller för att lyssna!  

16 november
En nyhet på hemsidan är månadens krönika. Bandmedlemmarna kommer med regelbundna mellanrum att bidra med några reflexioner i krönikeform. Först ut är Anders som har några synpunkter på revolutionen i musikbranschen! [Läs mer]

10 november
Spelningarna helgen den 28-29 november är inställda. Vi kan bara beklaga det inträffade -speciellt som många bokat in den här helgen sedan långt tillbaka-, men vissa saker kan man inte gardera sig mot (i det här fallet en arbetsplatsskada). Bandet tar nya tag i december! De stockholmare som inte kan ta sig till Björnlunda den 13 december kan trösta sig med att det kommer nya spelningar i Stockolm under vintern).

22 september
Från Australien rapporteras att låten Hillybilly Party från nya skivan blivit signaturmelodin för ett radioprogram som heter Rock'n'Roll Dance Party.
Av allt att döma måste det vara ett hörvärt program!

24 augusti
Ett tråkigt besked för musikvänner i och runtikring Södertälje: Huvudstadens och Sveriges enda fasta scen för rock'n'roll och rockabilly är stängd. Detta implicerar vidare att alla spelningar på f.d. East Corner, inklusive husbandet The Unkool Hillbillies datum i september, är inställda. Kanhända återuppstår East Corner i annan form under året, men med nytt namn och ny lokal.  

1 augusti
Radio Haninge spelade in The Unkool Hillbillies under Bluesfesten i Norrtälje den 26 juli. Hela bandets framträdande sändes därefter den 30 juli, och mer blir det i Radio Haninge framgent. Ett bra tips till er som bor i Stockholm är således att ratta in den kanalen med jämna mellanrum, speciellt på onsdagskvällar.  
På tal om radio - The Unkool Hillbillies är månadens artist på amerikanska Radio Rockabilly. Det är för övrigt en radiostation som sänder över Internet.

11 juli
Hemsidan har flyttat till http://www.unkool.se. Det är bra på alla sätt och vis. Borta är den reklam som förut fanns på hemsidan. Den nya www-adressen är dessutom lättare att komma ihåg än den förra. Nytt är också att hemsidan nu finns i en svensk version (som synes!). Framdeles kommer hemsidan att uppdateras oftare och med mera lokal (svensk) information än förut.
Nya CD:n Right To Rumble har fått ett mycket positivit mottagande, däribland ett toppbetyg av Europas (och världens) största Internetfanzine för rock-a-billy. Information om var och hur skivan kan köpas hittar du under Skivbeställning.