Sedan 2014 är vi moderna och har börjat släppa singlar (och inte längre bara hela album). På den här sidan berättar vi lite kuriosa kring skivorna.


Piano Rock'n'Roll vol. 2 (2017)
Drinking Wine Spo-Dee-O-Dee
En klassiker - det var inte egentligen meningen att spela in denna låt, men vi värmde upp en inspelningssession med denna, och teknikern lät bandet rulla!

Jello Sal
Med Fredric på sång - Fredric sköter en hel del av sången live och då brukar det bli drag. Precis som här! Just denna låt är en obskyr låt som Fredric letat fram, en riktig tungvrickare.


Let The Good Times Roll (2016)
Hip Hop
Låttexten är skriven av Håkan Landsberg, som spelade saxofon på skivan Unkool&Proud, och låten handlar delvis om att termen Hip Hop faktiskt hade en betydelse innan den gav namn till en musikgenre. Det var utgångspunkten för denna låt och resultatet är en riktig rockabillyurladdning!

Let The Good Times Roll
En klassiker! Men inte den klassiker många tror, utan detta är en "klassiker" med samma namn som den mer kända klassikern. Hursomhelst en kul låt och ett kul arrangemang!


Merry Christmas (2015)
Denna singel släpptes också i CD-utgåva, med inte mindre än åtta (!) bonusspår.

Merry Christmas
Härlig "wacka-wacka" gitarr av Stefan! Vi tillförde så mycket julkänsla som möjlgt och det speglas inte minst i solopartierna. Låtens titel är förstås en passsning till både Bing Crosby (White Chritmas) och Elvis Presly (Blue Christmas) men samtidigt berör Green Christmas ett aktuellt och viktigt ämne: Vi måste tänka grönt.

Merry Christmas, Baby
En klassiker, som bl.a. självaste Elvis Presley och Chuck Berry försökt sig på. När vi ger oss på en sådan klassiker, finns det bara en sak att göra: skala bort de kända arrangemangen och bygga nytt utifrån låtens inneboende identitet. Resultatet här blev en skön bluesanstruken boogie-woogie.


Piano rock'n'roll vol. 1 (2015)
Sam Phillips Boogie spelades i slutet av 1999, egentligen innan The Unkool Hillbillies formerades, men då samtliga musikanter kom att ingå i The Unkool Hillbillies 2002, så får den ändå räknas som del i vår katalog. Låten är en enkel, för att inte säga primitiv - nästan otroligt primitiv - en sådan låt man kan skriva innan man lär sig skriva låtar på riktigt. Men kanske är det något som gör den bra? Precis som t.ex. Little Richards tidiga låtar är fantastiska i sin naivitet. Ljudet är också primitivt, låten är inspelad live, direkt in på rullband, i numera legendariska Tail studio. En enkel låt, entusiastiskt spelad. Enkelheten, det osofistikerade, det otyglade vilda, är vad som kännetecknar denna låt. Vi skulle nog aldrig komma på tanken att spela in en sån här enkel låt igen och skulle vi göra det, skulle det säkert låtar tajtare och "bättre", men trolitvis inte lika vilt, rått och otyglat!

Shanty Town
Inspelad ett år senare, med samma musiker. Också inspelad direkt in på rullband. även här är det otyglat och vilt. En låt som inte liknar någon annan i ett infernaliskt tempo. En blandning av rockabilly, punk, goth och speedad hillbilly. Att låten är svettig att spela, inte minst på piano, kan anas på sången (som sköts av pianisten) som både begränsas och pushas av det vansinniga tempot på tangenterna.


Meanest Poker Player (2014)
Meanest Poker Player
Anders hade sedan länge i bakfickan ett utkast till en country&westernlåt, inspirerad av sena kortspelskvällar. Anders spelade upp början på låten för amerikanske låtskrivaren Darrin Mazzilli, som tidigare gett bandet bl.a. Dangling On A String och Hangover, och undrade om han kunde hjälpa till att färdigställa låten. Det var en uppgift Darrin tog på allvar, och några veckor senare hade låtens handling centrerats till Deadwood, South Dakota och allt föll på plats. Men Darrin gjorde mer än så - han frågade den amerikanske countrysångaren Don Keys om han hade lust att sjunga på låten varför resultatet på alla vis blev en riktigt genuin countrylåt! En låt som kanske skulle gå hem i Nashville, tänkte vi. Men för att ta sig in i Nashville krävs kontakter, ihärdighet hårt arbete och tur. I brist på det andra hoppas vi på turen!

So Many Things
Denna hybridlåt av pop-country-rock fick vara bonusspår på CD-utgåvan av singeln. En stark låt som inte riktigt passar in genremässigt i vår övriga repertorar.

Läs också Green Christmas, Pause'n'Rewind, Right To Rumble, Evil Times och Unkool&Proud